trimbulindu

pulpe bătrâne

Posted in idei by iulianzaharia on iulie 2, 2008

câtă fericire ataractică de şahist cu experienţă zace tremurând în pulpele bătrâne ale unei femei bătrâne! cât cules de struguri copţi toamna târziu, cât plivit şi alăptat ascund varicele timide deasupra genunchiului. Ah! Fusta aia neagră şi ponosită o văd ca pe o Cutie a Pandorei pe care vreau s-o deschid. să văd valurile de grăsime cum se înghesuie în pielea prea puţină să ducă atâta experienţă de viaţă, atâtea puli jegoase. Ah! Şi dresurile alea scurte, sub genunchi, care te lasă să întrevezi doar o fantă discretă din comoara femeii. Ce spectacol, ce fiestă, ce orgie romană se întâmlpă între cutele alea generoase care ascund adevărate paradoxuri pentru un chimist: lipide, glucide, grăsimi, ţesuturi adipoase, toate se iau de mână şi dansează ca nişte iele, epocal şi primordial, pentru a-mi bucura ochiu cu acest tablou de Botero pe care niciun fotograf nu-l poate surprinde destul. Pentru că acolo unde e miezul gnoseologic pe care îl caut nu bate lumina…

şi pielea albă, virgină, dar totuşi transpirată ascunde şi ea ca o carapace ieftină, ca un seif de tablă, argumentul tare, dar totuşi moale al unei vieţi trăite printre sarmale aurite ca soarele sfânt de pe cer şi slănină de porc mai grea decât o pitică neagră. Ah! ce n-aş da să ling măcar o secundă aceste vibraţii ultime ale corpului femeiesc… aceste viori Stradivarius tocmite numai bine ca de un matematician vechi doar pentru urechile mele ciulite la aceste acorduri fine. La acest axiomă a prezenţei numărului de aur printre noi. Ah! cât adevăr platonic poposeşte în pulpele bătrâne ale unei femei bătrâne. Câtă autoreferenţialitate de sfânt! Câtă sinceritate brânzită! Câtă evanghelie cu slova în chirilică! Câtă mediocritate optimă! Câtă preistorie! Câtă frumuseţe prozaică proscrisă şi indexată de cenzura socială! Ah!

Ah!

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. jorj said, on iulie 2, 2008 at 5:35 pm

    amintesti lucruri despre care n-ai habar absolut deloc (paradoxuri pentru chimisti, viori, matematica, numere de aur, etc), astia care citesc nu prind nici macar ideea generala shi uite-asha ceea ce scrii tu ramane un mister general. Daca declari in curand ca tu intri in vreun fel de transa cand vrei sa scrii pe blog shi te trezesti abia a doua zi, ametit shi transpirat, ca ala care`a scris marseilleza, eu o sa fiu primul care te crede.

  2. iulian zaharia said, on iulie 2, 2008 at 5:38 pm

    ce vrajeala ai. stiu si paradoxuri din chimie, si despre viori, si despre numarul de aur. dar nu puteam sa le zic asa, direct, ca paream figurant. tu ai o privire de cal aici. in stanga si in dreapta sa afla metafore. ia intoarce-te din mijloc, ca atunci cand porti gluga. 😉 ca stiu sau ca nu stiu io cei ala o glucida e mai putin relevant pentru ideea pentru care incerc s-o transmit. intelegi?

  3. jorj said, on iulie 4, 2008 at 1:50 am

    problema era ca tu „shtii” ce i se pare chimistului paradoxal, nu ca stii sau nu paradoxuri din domeniul chimiei. Ceea ce e cu totul altceva.

  4. iulian zaharia said, on iulie 4, 2008 at 5:53 am

    ba sa presupunem ca ce-am scris eu e o pista pentru o cursa de motociclete. tu esti motocicleta condusa de un motociclist nesigur care sare si se rostologleste de 100 de ori pe pista, se face praf si se izbeste un parapat iar motociclistul se taraie vreo 2 kilometri pe pista, pana se opreste. acu sper ca intelegi intrebarea: tu vezi unde ai ajuns? 😐

  5. jorj said, on iulie 16, 2008 at 12:58 am

    ca shtii sau nu shtii care`i sensul cuvintelor pe care le`nshiri e mai putin relevant pentru ideea pe care vrei s`o transmiti prin inshiruirea aia, deci?

    Imagineaza`ti acum ca tu eshti motociclistul – asha mi se pare c-ai scris postul asta: ai inceput de undeva, ai luat`o pe campuri, ai pierdut controlul, te-ai bushit shi te-ai tarat sa`l termini 🙂 Shi dupa toate astea, vin eu, m-aplec langa tine shi te`ntreb la misto daca shtii ca te tarasti dezordonat, cand tu, de fapt, vrei sa`mi transmiti altceva, prin gesturi multe: ca suferi.

  6. iulian zaharia said, on iulie 16, 2008 at 1:20 am

    esti asa de pornit de parca vorbeam de pulpele viitoarei tale neveste… la care tu te vei uita si eu te voi intreba: suferi? aici nu e nevoie sa iti mai imaginezi… mai bine bucura-te ca esti inca burlac si nu-ti mai obosi creieru`. enjoy the show, ca io nu scriu pentru sedinte de guvern.

  7. jorj said, on iulie 16, 2008 at 11:14 pm

    la care tu te vei uita… abia am pornirea sa`ti raspund din 2`n 2 saptamani, de cate 2 ori. Pe tine asta te deranjeaza, ca`ti spun, „pornit”, adevarul? sau doar pentru ca`ti spun adevarul? tocmai ca nu`i nimic de savurat, parca scrii fortat pentru vreo sedinta de-aia. da`daca`mi raspunzi jumate`n engleza, scuza`ma, sincer 🙂 mi-am ales gresit locul sa comentez.

  8. iulian zaharia said, on iulie 17, 2008 at 2:46 pm

    pornesti de la premisa ca imi spui adevarul. lucru cu care nu sunt de acord si am incercat sa-l contrazic. si iarasi exagerezi. „jumate in engleza”? era o singura sintamga in engleza. nu schimba cu nimic sensul frazei. si imi pare rau ca in loc sa zici ceva de text, bun sau rau, zici de mine… 😦 in curand o sa cred si eu ca ti-ai ales gresit locu` sa comentezi.

  9. Immortal Ping said, on septembrie 27, 2008 at 12:24 am

    nu rade, scrie’nainte


Lasă un comentariu